GIOVANNIVONS.COM

Giovanni

Giovanni

WAAROM EEN BLOG?

WAAROM BEN IK EEN BLOG BEGONNEN?

Ik vind het fijn om te schrijven, ofja te typen 😉 . Bij elk woord dat ik typ voel ik wat druk van me afgaan, het geeft me rust, ik kan observeren wat er in mijn hoofd omgaat en ik kan reflecteren wat ik heb toegepast in mijn leven. 

Ik schrijf enkel over onderwerpen waar ik in geloof, en waarvan ik denk genoeg te weten om het te kunnen uiten aan de wereld. Al blijft natuurlijk alles wat ik typ mijn perspectief en is niks, tenzij anders verklaart op basis van studies etc. Ik schrijf over onderwerpen die op het moment van schrijven in mij op komen, in de hoop dat ik er mensen mee kan helpen om zich verder te ontwikkelen. Ieder heeft zijn eigen verhaal, dus ieder is uniek. En dat is het mooie van de wereld, niemand is het zelfde dus van ieder valt iets nieuws te leren.. moge het zijn een ander perspectief, levensstijl of dromen.

De grootste reden zal zijn om dat het me een opluchtend gevoel geeft wanneer ik schrijf, ik vind het fijn om mijn gedachtes te verhelderen en te observeren. Ook vind ik het fijn om te kunnen evalueren en documenteren wat ik heb gedaan, wat ik doe en waar ik naar toe wil. Zo kan ik over vijf jaar terugkijken in de tijd, waarover ik schreef op welk moment en zien hoe erg ik ben gegroeid.

Het stukje inspiratie wat er bij komt is iets moois en extra’s want als ik nog maar één iemand kan helpen met één zin in al mijn blogs maakt dat mij nog gelukkiger dan ik al ben.

Naast de vrijheid die ik kan vinden in schrijven, vind ik ook vrijheid in het verklaren van deze woorden. Zo heb je bij het bloggen een bepaalde structuur nodig om het leuk en leesbaar te maken voor de lezer, hier leer ik veel van. Vroeger was mijn hoofd nogal een rotzooi, er was geen structuur in mijn gedachten en de gedachten leefde mij in plaats van andersom. Doormiddel van schrijven, en veel andere gewoontes zoals meditatie heb ik meer ruimte in mijn hoofd en kan ik mij veel beter concentreren op wat NU belangrijk is.

MEDITATIE

Als we dan toch over meditatie en vooral het leegmaken van je hoofd beginnen. Laat ik in het kort wat praten over meditatie, ik weet dat ik hier in de toekomst nog dieper op in ga dus ik houdt het kort voor nu. Meditatie heeft mij op zoveel manieren geholpen, ik heb meer structuur gekregen in mijn dag en hoofd, maar focus, meer energie, meer rust en stilte. 

Meditatie wordt vaak aangewezen als iets zweverigs, de spirituele tralala`s die zweven op tapijtjes in de woestijn, en dansende mensen in de rimboe. Maar de essentie van meditatie is het stillen van de gedachten die in je hoofd zitten, om vervolgens met een reset je dag in te gaan. Door alleen de gewoonte aan te leren om dagelijks 15 minuten stil te zitten en mijn gedachtes leeg te maken is mijn energie, geluk en productiviteit enorm gestegen. Dit is wanneer je de gewoonte al goed onder de knie hebt natuurlijk, in het begin is het wat lastiger omdat al die gedachtes nog in je hoofd rond dwarrelen. Dit kan heel afleidend zijn en je het gevoel geven dat je geen controle hebt. Maar door elke dag opnieuw weer te gaan zitten in een fijne houding, fijne kleren.. op een stoel of op de grond hoe je ook wil. Zolang het maar een fijne omgeving is, worden je gedachtes steeds en steeds rustiger. 

Na een maand dagelijks te mediteren op een moment waarop jij niet gestoord wordt en weet dat je kunt relaxen zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om stil te zitten. Je hoofd wordt steeds rustiger, geluiden om je heen kun je makkelijk van je af zetten, je focus wordt beter, je wordt scherper, eerlijker en bovenal. Je krijgt wat ingevingen om “betere” dingen te doen. Je krijgt meer zin om dingen te doen waar je tegenop zag en je bent vatbaarder om dit te doen met PLEZIER. Nee, het is geen wondermiddel.. enkel een tool om jezelf te laten zijn wie je kunt zijn.

DEEL DEZE POST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email