GIOVANNIVONS.COM

Giovanni

Giovanni

HET VERHAAL ACHTER VONZIE

Vonzie is ONLINE

Vandaag is Vonzie online gegaan. Het heeft een tijdje geduurd maar het is zover, ik kan eindelijk vonzie de wereld in brengen. Het idee achter Vonzie is heel simpel, namelijk: Een all-in media bedrijf opbouwen om mensen te helpen hun dromen te uiten op het internet. Alleen het internet?.. Ja, want het bedrijf is gericht op de toekomst. Flyers, visitekaartje, posters zij alle verleden tijd en halen nauwelijks enige conversie percentages. Als je het geld hebt, kun je dit natuurlijk nog altijd doen. Maar in deze tijd kun je het beste (als je strategisch wilt investeren) de focus leggen op social-media, website en voice ( alexa, google, podcast ) etc. In toekomstige posts zal ik dit verder toelichten.

Hoe ben ik bij webdesign gekomen ?

Ik had de wens om een onderneming te beginnen in branding, maar ik had nog niet de nodige kennis om dit te doen, twee jaar geleden. Dus ik was me gaan verdiepen in het schrijven van blogs, dropshipping en webshops. Al deze dingen hadden iets gemeen, er was een website voor nodig. Met de kennis dat ik het heel aangenaam vind om creatief bezig te zijn, had ik het besluit gemaakt om zelf mijn websites te maken. In het begin viel dit nog niet mee, het bleek dat HTML, CSS toch wel een kleine learning curve had. Maar goed, ik heb de basis kunnen leren via verschillende workshops online en diverse tutorials. 

Op deze manier ging het me eigenlijk heel makkelijk af. Naast basis coderen moest ik me ook gaan verdiepen in photoshop en illustrator omdat ik gebruik ging maken van foto’s voor op mijn website ( stockfoto’s zijn nooit het goede formaat btw )  en daarnaast wou  ik  mijn eigen logo’s ontwerpen. Met het idee dat ik dit allemaal wel kon leren binnen een maand was ik er vol enthousiasme aan begonnen, maar ik werkte destijds nog als fulltime kok ( zo’n 45-53 uur in de week ) en ik merkte na twee maanden al snel dat mijn productiviteit daalde op de werkvloer door mijn late uurtjes achter de computer. 

In die periode was ik ook nog niet zo ver ontwikkeld als nu, en had ik het besluit genomen het leren van webdesign stop te zetten.  Zo had ik ruim de tijd om te leren over marketing en branding, zonder dat andere mensen daar last van hadden. Ik heb van deze keuze geen spijt gehad, maar in een latere periode begon de lust om verder te gaan toch weer te dringen. Een jaar geleden ben ik verder gegaan met webdesign, en sinds dat moment had ik besloten om het mezelf wat makkelijker te maken door mijn focus te verleggen van horeca naar webdesign en branding.

De voorbereiding.

In het afgelopen jaar ben ik nog bij verschillende zaken gaan werken, maar met een andere visie. Enkel om mezelf en Vonzie  te financieren.
In deze industrie heb je niet veel startersgeld nodig maar wat je wel nodig hebt als je een onderneming wilt beginnen is tijd. Nou was dit in de horeca ver te vinden, dus werd het tijd om hier verandering in te brengen. Ik ben op een baan gekomen waarin ik mezelf als freelancer kon aanbieden met de ideale uren zodat ik kon werken aan mijn skill-set en het oprichten van Vonzie Media. Bij het oprichten van de onderneming kwam natuurlijk nog veel meer kijken dan het leren van webdesign, en hier zal ik in toekomst nog veel over schrijven.

Eindelijk is het zover.

Nu alles rond is, en ik mezelf bekwaam genoeg voel is het tijd om mezelf op de kaart te zetten. Dit natuurlijk door gebruik te maken van de kennis in branding en marketing, een goed product op te zetten en het allerbeste te willen geven aan mijn huidige en toekomstige klanten. Ik wil mijn klant zo gelukkig mogelijk maken, maar in de wereld van media ligt de hoogste prioriteit bij de consument van mijn klant. Want alleen als ik de doelgroep van mijn klant goed weet te benaderen is mijn werk en het geld van mijn klant het waard.

DEEL DEZE POST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email