GIOVANNIVONS.COM

Giovanni

Giovanni

HET BEGIN VAN ONDERNEMEN

Het begin van ondernemen…

Soepel? Zo is het niet gelopen… als iemand met weinig ervaring in het ondernemen, of iets van financiële kennis is het nog niet heel “gemakkelijk” om een onderneming te beginnen. Ofja, het beginnen is niet zo lastig. Je gaat naar de KVK en je schrijft je in, en dat was het.

Het opzetten van de onderneming daar in tegen is wat meer… tricky. Ik dacht met gemak alles te kunnen opstarten zonder dat daar hulp bij nodig was, en ja ik geloof dat er veel mensen zijn die dat kunnen. Maar ik als leek zonder achtergrond in iets behalve koken, nee.. dat ging het niet worden. Ik heb het lang uitgesteld om een boekhouder te gaan vinden, tot het punt dat ik de belasting aangifte moest gaan doen en ik wel moest. Gelukkig was er nog niet veel omzet gedraaid dus had ik weinig te verantwoordig, althans ( dat dacht ik ). Tot er een brief van de belastingdienst op de deurmat viel met een geschatte omzet en het percentage belasting dat ik hier over moest betalen, dit was geen grapje. Ondertussen was ik wel al op zoek naar een boekhouder maar vanwege corona was de persoon waarmee ik in contact kwam bijna nooit aan de lijn te krijgen. Zo ben ik beland op een goed aangewezen accountants bureau namelijk Inzaken. Hier ben ik op gesprek gegaan en binnen een paar dagen waren alle zaken rond. Hier ben ik heel dankbaar voor én heb ik ook een grote les geleerd, GET YOUR SHIT IN ORDER.

GET IT STRAIGHT

Als je wilt gaan ondernemen, wat heel leuk is op alle vlakken mogelijk. Dan moet je er van bewust zijn dat je maar op één persoon kunt leunen en dat is.. JIJ. Pro activiteit en orderlijkheid is essentieel in het begin. Niet alleen in het begin natuurlijk, maar de gene in de spiegel is the one waar je op moet kunnen rekenen. Daarmee gezegd, houd een breed perspectief en kom niet vast te zitten op een onderwerp zoals geld of één probleem want dit komt altijd goed. Gewoon doorgaan met het gene wat je wilt bereiken en alle blokkades omver slopen. Ik was van mijzelf vrij rommelig op school, in mijn hoofd en thuis. Dit zijn dingen die spiegelen op alles wat je doet in het leven dus je kunt maar beter zorgen dat je alle kleine dingetjes in het leven hebt gemeesterd. Zo heb ik een paar jaar geleden gelezen dat je bed opmaken de ultieme weg is naar discipline. Het heeft mij tot een half jaar geleden geduurd tot ik dat eindelijk begreep. Hoe dan ? Nou het begint bij de kleine dingen… de taken die je op dit moment KUNT uitvoeren. Elke dag, keer op keer.. totdat dit een gewoonte is geworden en dan elke keer iets meer en meer structuur creëren in je leven. Voor sommige mensen is dit misschien al heel natuurlijk, want die komen uit een georganiseerd en punctueel gezin. Voor mij en velen kan dit ook niet zo zijn, het blijft zo dat delen vanuit je opvoeding blijven hangen totdat je je daar bewust van wordt en iets aan WILT veranderen.

Om door te gaan over dit onderwerp, in het zakelijke perspectief. Papierzaken doen is misschien niet het leukste werkje maar om mijlpalen te behalen die richting je droom gaan zijn dit dingen die je MOET doen. Dus je kunt er maar beter goed in worden zodat het geen last meer is. Als je eenmaal een structuur hebt opgebouwd waarin je kunt functioneren, en begrijpt dat ook papierwerk jou helpt je doel te behalen… dan ga je het vanzelf met plezier doen. Het gaat om perspectief. Ik zal in toekomstige blogs dieper in specifieke onderwerpen duiken zoals structuren en gewoontes.

WHAT WAS NEXT..

Naast mijn niet zo heel lang geleden structuurgebrek, was ook mijn kennis van het financiële deel nog niet optimaal. En ja, ik ben een startende ondernemer.. daarom die ik dit. OM HET TE LEREN. Ik heb lang getwijfeld om te beginnen omdat er zoveel dingen zijn die ik nog niet wist, maar alleen maar informatie halen uit boeken werd ik ook niet wijzer vast ik moest TOEPASSEN.

Op deze manier blijft je hoofd ruimtelijk, en word kennis ervaring. Een essentieel stuk van het leerproces dus, ik ben begonnen. In het begin kreeg ik veel dingen te zien die mij makkelijk afgingen, facturen opstellen, offertes opstellen, ook de huisstijl hiervoor opmaken etc. Ook de basis begrippen van de belasting gingen mij goed af, gelukkig kun je heel erg veel vinden op www.ondernemersplein.nl .

Ook ben ik naar een seminar geweest van het KVK over startend ondernemen, dit was nog voordat ik was begonnen en nog geen idee had van hoe het systeem in elkaar zat. Het was een rijkelijke ervaring, maar ik was er alles van vergeten toen ik weer thuis kwam. Alles wat er werd gezegd leek wel een andere taal, percentages zo en dan hup een bon die op deze prikker en dan heb je je belasting aangifte gedaan. OKE, niks mee opgeschoten. Op dat moment althans, want het heeft me wel laten zien dat ik 0.00 wist van het onderwerp waar ik aan wou beginnen.

 En zo zijn we maar snel gaan leren hoe het ondernemen werkt in Nederland. Na een maand uur-prijs calculaties maken, een ondernemers plan op te zetten, mij te verdiepen in rechtsvormen, btw tarieven en percentages op te zoeken, mij te verdiepen in mijn branche… werden de 4 a4’tjes die ik had gekregen een stuk duidelijker. Het bleek heel simpel te zijn, alleen begreep ik een maand daarvoor gewoon niet waar het gesprek ( de taal ) over ging. WEER een wijze les, als je verdieping zoekt in informatie.. zorg dan dat je  in elk geval de basis kent. En kunt begrijpen wat alle begrippen zijn, zodat je de informatie kunt omzetten in kennis en dit nadien omzetten tot ervaringen.

-GIO

DEEL DEZE POST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email